Peria de par – afla ce trebuie sa stii despre alegerea acesteia

Posted on

Peria de par este un accesoriu important pentru podoaba capilara intrucat il folosesti in fiecare zi. Aceasta nu trebuie aleasa la intamplare, ci tinand cont de cateva aspect importante. Astfel, pentru a va bucura de un par sanatos trebuie sa tineti cont de cateva criterii atunci cand vorba de alegerea sa. Alaturi de sampon si balsam, peria de par reprezinta un must. Si, ca orice must, aceasta trebuie sa aiba cateva atuuri demne de luat in calcul.

Peria de par, un must-have
Peria de par, un must-have

Peria de par – modele pentru fiecare tip de par

Peria de par de calitate trebuie sa separe firele de par fara sa le rupa. Indiferent de peria de par pe care o alegeti este important sa aiba perii naturali, cum ar fi perii de mistret. Nu este recomandat sa fie realizata din plastic sau lemn intrucat va electriza parul si il va deteriora.

Alegerea periei de par pentru parul lung
Alegerea periei de par pentru parul lung

Peria de par trebuie aleasa in functie de tipul de par. Astfel, pentru parul scurt este indicata o perie mica, iar pentru parul lung o perie lunga. Daca ai parul cret este indicat sa folosesti un piepten cu dintii rari intrucat nu va rupe firele de par.

Firele de mistret sunt moi si nu iti deterioreaza parul. Astfel, pentru a va bucura de un par sanatos si stralucitor este indicat sa alegeti o perie de par care sa includa perii naturali. Daca are si abilitatea de a curata murdaria si de a distribui uleiurile astfel incat sa ofere parului un aspect sanatos si stralucitor te vei bucura de si mai multe avantaje pentrul parul tau. Nu iti smulge firele de par si este exact ceea ce ai nevoie pentru a avea un par sanatos.

Peria de par, importanta sa pentru parul tau
Peria de par, importanta sa pentru parul tau

Peria de par de calitate stimuleaza circulatia sangvina la nivel capilar, acest lucru fiind indicat pentru un scalp sanatos. De asemenea, nu iti rupe firele de par, astfel ca, nu vei suferi din aceasta cauza. Nu vrei sa ai parul electrizat sau sa pierzi numeroase fire de par, asa ca tine cont de aceste indemnuri.

Tie ce perie de par ti se potriveste?