Arsuri solare – cum sa le tratezi

Posted on

Unul dintre locurile preferate vara este plaja. Nu ai cum sa nu te duci in acest loc miraculos, mai ales daca te numeri printre cele care adora sa se bronzeze. Insa, trebuie sa te gandesti la mai multe probleme, care ar putea sa apara. Dintre acestea fac parte si arsurile solare. Iata ce trebuie sa faci daca tocmai ai fost la plaja si te-ai ales cu cateva arsuri solare:

Preventia

Indiferent de situatia in care te afli, dermatologii spun ca preventia este principala solutie atunci cand vine vorba de tratarea arsurilor. Cu siguranta te vei mai expune la soare si dupa ce ai avut parte de astfel de momente neplacute. Tocmai de aceea, este necesar sa te protejezi prin purtarea hainelor, dar si prin aplicarea cremelor de protectie. Atentie! Trebuie sa aplici cantitatea necesara de lotiune pe piele pentru ca efectul sa nu intarzie sa apara.

arsuri solare
arsuri solare

Lupta impotriva razelor UV

Pielea ta sufera mai mult decat pare. Este vorba despre actiunea nociva pe care o au razele UV asupra pielii, despre care se spune ca este permanenta. Astfel, trebuie sa tii cont de acest lucru si sa iei in calcul aplicarea unui serum care sa contina Vitamina C. Aceasta vitamina lupta impotriva radicalilor liberi, cei care au efect daunator.

Protectia ranilor cauzate de arsuri solare

In cazul in care ai avut arsuri solare mai grave, cum este cazul celor de gradul doi sau de gradul trei, sfatul nostru este sa le protejezi. Acest lucru va conduce la o vindecare mai rapida.

arsuri solare
arsuri solare

Scapa de inflamatii

Poate te intrebi cum poti face acest lucru. Este destul de simplu. Nu trebuie decat sa mergi pana la farmacie si sa cumperi o pastila care sa reduca inflamatia. Pielea se va inflama in cazul arsurilor solare, astfel ca trebuie sa scapi de aceasta problema inestetica.

arsuri solare
arsuri solare

Hidratarea

Arsuri solare? Trebuie sa iti hidratezi pielea. Avand in vedere faptul ca bariera pielii este afectata in acest caz, trebuie sa te o ajuti sa se refaca. Bea multa apa si foloseste produse pe baza de aloe vera.

Tu cum iti protejezi pielea de arsurile solare?