Cum sa-ti alegi coafura in functie de forma fetei

Posted on

Coafura pe care o adopta o persoana are rolul de a-i pune in valoare chipul. Insa, in cazul in care aceasta nu este aleasa corespunzator, in loc sa sa scoata in evidenta trasaturile frumoase ale unui chip, va ajunge sa sublinieze defectele.

Tocmai de aceea, un prim criteriu care trebuie luat in considerare inainte de a merge la salon este forma fetei. Iar pentru a te ajuta, iata cateva sugestii care ti-ar putea fi de folos.

Coafuri pentru fata rotunda

Daca esti posesoarea unui chip rotund, trebuie sa cauti sa creezi iluzia de alungire. Tocmai de aceea, opteaza pentru coafuri care sa-ti echilibreze fizionomia.

Iti recomandam parul lung, drept, cu carare pe mijloc. Poti opta si pentru varianta unei tunsori asimetrice, in cazul in care gasesti prima varianta ceva mai plictisitoare.

Ce este bine sa eviti daca ai un astfel de chip: parul tuns mai scurt de nivelul umerilor. Acest lucru nu va face decat sa scoata in evidenta forma fetei, facand-o sa para si mai mare.

Coafuri pentru fata ovala

Daca ai fata ovala, atunci te poti considera o norocoasa. Acestui chip i se potriveste orice tip de coafura.

Asa ca indiferent ca este vorba de breton, par drept sau bucle, posesoarele acestui chip nu vor intampina probleme in a-si pune trasaturile in evidenta.

Ce este bine sa eviti daca ai un astfel de chip: nu iti pieptana parul astfel incat acesta sa devina foarte neted. Tot ce vei obtine este un efect de fata rotunda si plata. Incearca sa te orientezi spre coafurile cu mai mult volum deoarece te vor avantaja mai mult.

Coafuri pentru fata dreptunghiulara

Daca esti nemultumita de lungimea fetei tale, poti incerca o coafura cu un breton drept. Iar in cazul in care te-ai saturat deja de breton, te poti orienta catre o coafura usor asimetrica, dar care sa-ti puna chipul in valoare. De exemplu, incearca ceva mai lung in spate si mai scurt in fata.

Ce trebuie sa evititi daca ai un astfel de chip: cel  mai bine ar fi sa spui nu tunsorilor care includ o tunsoare bob pentru ca pot face ca fata ta sa para un pic mai mare.

Coafuri pentru fata in forma de inima

Foarte multe femei care au fata in forma de inima se pot considera norocoase deoarece par mai tinere decat sunt de fapt. Acestea au nevoie de tunsori clasice si elegante, de preferat de lungime medie.

De asemenea, si buclele mari si voluminoase sunt o alegere perfecta pentru a le evidentia trasaturile si a distrage atentia de la barbia usor ascutita.

Ba mai mult, exista stilisti care spun ca tunsorile scurte pot fi si ele o alegere buna, atata timp cat acestea include si volum.

Ce trebuie sa eviti daca ai un astfel de chip: coafurile lipsite de volum care iti vor face fata sa para ceva mai mare.

Pe de alta parte, exista experti care spun ca ar trebui sa stai departe si de tunsorile scurte, care pot pune in evidenta fruntea destul de mare.

  • Distribuie