La ce sa fii atenta atunci cand alegi un beauty salon

Posted on

Alegerea unui beauty salon nu se face la intamplare, ci trebuie intotdeauna tinut cont de cateva criterii.

Avand in vedere faptul ca acestea se gasesc la tot pasul, este necesar sa fii atenta la cateva detalii care sa faca diferenta intre un salon care promite servicii de calitate si unul care care nu isi trateaza clientii cu suficient respect.

Igiena, serviciile oferite, accesoriile, dar si preturile sunt doar cateva dintre cerintele de pe lista unui beauty salon de calitate. Si ele trebuie intotdeauna bifate.

Salon de infrumusetare
Salon de infrumusetare

Igiena din interiorul unui beauty salon

Un prim criteriu, in functie de care te incurajam sa alegi salonul de infrumusetare, este igiena. Intrucat nimeni nu isi doreste sa se aleaga cu diverse afectiuni ale scalpului sau ale unghiilor, respectarea normelor in vigoare privind igiena reprezinta un adevarat must.

Ba mai mult, daca salonul nu se inscrie in tiparele de igiena, cel mai bine refuzi orice serviciun prestat de acesta.

Intr-un beauty salon, riscul aparitiei infectiilor este destul de ridicat, tocmai de aceea, este necesar ca accesoriile si suprafetele de lucru trebuie sa fie spalate si dezinfectate dupa fiecare folosire.

Cosmeticianul trebuie sa inlocuiasca si sa arunce pansamentele, cearceaful de unica folosinta, halatele, betisoarele si alte accesorii.

!! Dupa fiecare utilizare, ustensilele trebuie sa fie sterilizate, iar pentru a spori gradul de incredere, acest lucru ar trebui facut chiar in fata dumneavoastra.

Beauty salon
Beauty salon

Accesoriile si mobilierul pentru beauty salon

Dotarile unui salon de infrumusetare trebuie sa fie diverse. Pe langa peria de par, pieptenul de diverse dimensiuni si foarfeca, mai sunt si alte dotari, care nu trebuie sa lipseasca unui beauty salon.

Astfel, este necesar ca acesta sa includa scafa coafor, placa de par, uscator profesional, dar si ondulator pentru bucle absolut perfecte.

Pensulele pentru vopsit trebuie sa contina marimi diverse,  la fel si bigudiurile pentru par.

Patul cosmetic nu trebuie sa lipseasca dintre componentele unui salon de infrumusetare, la fel si scaunul pentru pedichiura.

Produsele folosite, precum samponul, balsamul, vopseaua pentru par, lacul pentru unghii si multe altele trebuie sa fie de calitate, intrucat rezultatele bune sunt influentate de acestea.

Pregatirea si amabilitatea personalului

Chiar daca nu pare un aspect atat de important, personalul cu care veti intra in contact trebuie sa fie amabil si sa aiba pregatirea necesara, astfel incat sa va bucurati de o atmosfera placuta.

Trebuie respectate programarile si ordinea intrarii clientilor, astfel incat, acestia sa nu se supere si sa nu se creeze o situatie deranjanta.

Experienta necesara nu va mai pune la indoiala faptul ca personalul angajat se va descurca in oferirea unor servicii de calitate.

Gama de servicii

Serviciile pe care le ofera un salon de infrumusetare trebuie sa fie cat mai diverse.

Putem incepe de la coafura, manichiura si pedichiura, pana la cosmetica, epilat, peeling si altele.

Cu cat gama serviciilor oferite este mai diversa, cu atat, clientii vor fi mai incantati.

Preturi

Avand in vedere ca infrumusetarea este un proces care se repeta periodic, trebuie sa ai grija cat platesti pentru a nu cheltui o mica avere.

Insa pentru a avea parte de servicii de calitate, gandeste-te ca ar fi mai bine sa platesti ceva mai mult, dar rezultatele sa fie unele pe masura asteptarilor.

Acestea fiind zise, am vrea sa stim care sunt criteriile tale pentru a alege un beauty salon.