Cum iti alegi ondulatorul de par – sfaturi importante

Posted on

Din seria accesoriilor de care are nevoie o femeie pentru infrumusetare, astazi vorbim despre ondulatorul de par. Daca ai parul drept, iar acest lucru crezi ca te face mai putin atractiva, este timpul sa faci o schimbare. Ce ar fi daca ai avea un par cret sau ondulat, care sa atraga toate privirile? Acum poti avea parte de o schimbare interesanta. Insa, inainte de a achizitiona ondulatorul de par trebuie sa te informezi cu privire la cateva aspecte importante.

Pe piata sunt mai multe modele, fapt care inseamna ca vei avea de unde alege ondulatorul de par ideal:

Un model destul de cunoscut este ondulatorul cilindric cu clapeta. Acesta foloseste un tambur pe care se va presara parul cu ajutorul unei clapete metalice. Se foloseste usor, fiind utilizat si de catre incepatori. Se poate considera drept dezavantaj faptul ca parul este presat destul de mult. Sau chiar ars daca temperatura este ridicata.

Ondulatorul de par
Ondulatorul de par

Un ondulator care necesita ceva mai multa experienta este ondulatorul cilindric cu clapeta. Acesta este util intrucat va ajuta sa scapati de varfurile despicate. Parul se va rula in sens invers, incepand de la baza spre varf. In plus, se previne supraincalzirea parului. Bacheta unui astfel de ondulator de par poate fi schimbata, astfel incat sa te poti bucura de bucle cu forme diferite, mai mici sau mai mari. Aceasta poate fi conica, cilindrica, dar si spiralata.

Bucle cat mai fabuloase? Acum poti sa ai parte de asa ceva cu ajutorul ondulatorului de par tip cleste. Acesta se deschide in doua si foloseste o bagheta cilindrica sau conica.

Ondulatorul de par pentru bucle fabuloase
Ondulatorul de par pentru bucle fabuloase

Daca nu vrei sa ai batai de cap prea mari atunci cand iti faci bucle, poti opta pentru ondulatoarele semiautomate sau automate. Inserezi capatul suvitei dorite in spatiul special si in cateva minute buclele vor fi gata.

Pe langa aceste aspecte, un ondulator de par mai trebuie sa aiba si functia de reglare a temperaturii, astfel incat sa nu iti arzi parul. Desigur ca este important si materialul din care este realizat acesta, recomandat fiind ca acesta sa fie realizat din ceramica.

Tu ce ondulator de par folosesti?