Cum sa ai grija de tenul tau in timpul iernii

Posted on

Iarna nu este un anotimp prietenos pentru tenul tau. Acesta se poate usca destul de mult si poate capata un aspect destul de neplacut. Iar pentru ca tenul tau sa faca fata frigului este nevoie de creme de protectie care sa aiba vitamine si proteine. Acestea vor actiona ca o bariera intre pielea ta sensibila si frig.

Ingrijirea tenului iarna
Ingrijirea tenului iarna

Pentru inceput, trebuie sa iti cureti tenul cat mai bine, folosind si lotiune tonica. De asemenea, inaintea aplicarii machiajului trebuie sa folosesti o crema hidratanta care sa iti protejeze tenul. Dupa ce ati aplicat aceasta crema, este important sa folositi fondul de ten. Acesta te va proteja de frigul de afara, dar si de ploaie si vant. Astfel, tenul nu se va mai usca.

Totodata, este recomandat de catre specialisti sa utilizati un alt fond de ten decat cel pe care il utilizati in anotimpul cald.

Ce tip de fond de ten este indicat iarna?

Iarna, este indicat sa utilizati un fond de ten fluid. Astfel, acesta va proteja pielea de deshidratare, evitand ca aceasta sa se usuce. Tipul de fond de ten fluid este potrivit atat pentru persoanele cu tenul normal, cat si pentru cele care au tenul uscat.

Un ten ingrijit in timpul iernii va arata mult mai bine
Un ten ingrijit in timpul iernii va arata mult mai bine

Indiferent de tipul de ten, fondul stil spuma se dovedeste o adevarata minute. In ceea ce priveste fondul de ten crema, trebuie spus ca protejeaza destul de bine de factorii externi, precum vantul si gerul.

Dincolo de asta, daca vrei sa ai si mai multa grija de tenul tau este recomandat sa folosesti o masca pe baza de ou si banane. Aceasta va oferi tenului tau hidratarea de care are nevoie in acest anotimp cu temperaturi deloc prietenoase si vreme foarte capricioasa.

Ai grija de tenul tau iarna -masca cu castravete
Ai grija de tenul tau iarna -masca cu castravete

De asemenea, pentru calmarea tenului, este recomandata o masca cu castravete. Acesta este ideala pentru tenul sensibil care nevoie de ingrijirea potrivita.

Acestea fiind zise, suntem curiosi sa stim: tu cum ai grija de tenul tau iarna?