Cum sa scapi de riduri

Posted on

Indiferent cat de curat si frumos este un chip, ridurile pot reprezenta o problema destul de des intalnita. Iar acest lucru se petrece din cauza listei cu foarte multi factori care pot determina aparitia acestora. Astfel, daca te intrebi cum sa scapi de riduri, continua sa citesti ghidul pe care l-am pregatit pentru tine.

Ce sunt ridurile?

Ridurile sunt cute ale pielii si se impart in doua categorii: riduri profunde, care apar odata cu inaintarea in varsta si riduri ceva mai fine, pe care le are aproape oricine. Indiferent de tipul acestora, este important sa incepi procesul de ingrijire din vreme.

Cauze si modalitati care te invata cum sa scapi de riduri

Un ritm de viata alert si nesanatos. Obisnuiesti sa dormi putin, sa mananci haotic si sa nu ai grija de tenul tau? Cuvinte precum „crema de hidratare”, „lotiune pentru gomaj” sau altele asemenea iti sunt total straine?

Atunci, nu este de mirare ca ridurile au devenit un motiv de ingrijorare. Tot in aceasta categorie, poate fi inclus si stresul. Stresul inseamna motive de ingrijorare si suparare. Implicit, acestea iti vor suprasolicita tenul si te vor face sa te incrunti mai des.

Folosirea unor produse cosmetice neadecvate. Ai mare grija cum iti alegi produsele de ingrijire. Daca nu investesti in cosmetice de calitate, adecvate tipului tau de ten, te poti alege cu o serie de riduri destul de urate.

Astfel, cea mai buna solutie este, ca din cand in cand, sa-ti oferi un moment de rasfat, alegand sa petreci o zi la salonul de cosmetica. De exemplu, exista o combina cosmetica 8 in 1 care te poate ajuta in ceea ce priveste rasfatul. Aceasta include vacuum, lampa cosmetica, galvanizator, spray ionic, perie faciala si alte asemenea accesorii care sunt folosite pentru ingrijirea corespunzatoare a tenului.

Pozitia in care dormi. Stim ca poate te simti mai confortabil daca dormi intr-o anumita parte. Insa, aceasta nu trebuie sa fie un obicei, deoarece riscul de a aparea riduri pe acea parte sunt ceva mai mari. Incearca sa controlezi acest lucru. Totodata, evita, pe cat posibil, sa-ti sprijini capul pe cot. Dincolo de ridurile de langa ochi, frunte, obraji si barbie, trebuie sa stii ca si acel efect de „gusa lasata” poate fi destul de inestetic si deranjant.

Demachierea necorespunzatoare. Pana si demachierea poate fi un procedeu daunator care duce la aparitia ridurilor. Se recomanda aplicarea din abundenta a lotiunii demachiante, iar apoi, trebuie sa i se permita acesteia sa actioneze in consecinta. In orice caz, nu trebuie sa agresezi tenul. Trebuie doar sa masezi usor zona, astfel incat, machiajul sa fie eliminat treptat.

Atingerea fetei cand situatia devine tensionata. Oamenii au tendinta de a-si pune mana pe fata, atunci cand se simt tensionati sau cand cauta sa se concentreze asupra unui lucru. Astfel, iti pot concentra mai bine atentia. Insa, acest lucru poate fi daunator pentru ten, ducand la aparitia ridurilor. Incearca sa renunti la acest obicei, lucrand cu subconstientul.

Exercitiile fizice intense. Cine ar fi crezut ca acest lucru poate duce la aparitia ridurilor? Ei bine, se pare ca da. Iar totul se petrece din cauza faptului ca esti nevoita sa inspiri si expiri intr-un ritm mai alert sau sa te incrunti atunci cand ridici greutati.

Acum stii cum sa scapi de riduri si poti sa aplici aceste sfaturi pentru un ten frumos si sanatos.

  • Distribuie