Lucruri de stiut cand vine vorba de alegerea samponului

Posted on

Orice femeie stie cat de importanta este ingijirea parului. Un par stralucitor, ingrijit, voluminos si lung te ajuta sa capeti mai multa incredere in tine. Insa, samponul care sa ofere rezultatele pe masura nu se alege deloc la intamplare. Sunt cateva lucruri importante de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba de alegerea samponului.

Tipul scalpului si al parului tau conteaza in alegerea samponului

In primul rand, trebuie sa stii ce tip de scalp ai. Astfel, pentru ca acesta sa aiba parte de ingijirea corespunzatoare si sa se vada acest lucru, este important sa alegi samponul potrivit. Secretul consta intr-un tratament potrivit aplicat scalpului, care poate fi gras, uscat sau sensibil. Daca este tratat cum trebuie, atunci parul va arata sanatos.

Alegerea samponului
Alegerea samponului

Specialistii ne mai invata un lucru. Acela ca exista 5 tipuri de par: gras, uscat, cu fir gros si aspru, normal, rar si subtire. Astfel, se greseste destul de mult in alegerea samponului. Samponul trebuie ales astfel incat ingredientele sa contribuie la tratarea tipului de par potrivit.

Parul subtire va avea nevoie de substante care sa intareasca structura firului de par, o astfel de substanta fiind cheratina. Acesta va asigura rezistenta firului de par pentru ca tu sa te bucuri de un par puternic si sanatos.

Alegerea samponului

Pentru parul gras trebuie sa tii cont de faptul ca samponul trebuie sa aiba cat mai putine ingrediente. Dintre ingredientele pe care ar trebui sa el contina in cazul in care ai parul gras se numara: urzica, argila verde, dar si musetelul. Acestea au rolul de elimina excesul de sebum.

Pentru parul uscat este recomandat sa alegi un sampon care sa hidrateze parul. Acesta trebuie sa includa uleiuri naturale, acestea fiind cele care hidrateaza scalpul: uleiul de cocos, de jojoba sau de migdale.

Alegerea samponului: pentru ca tu sa fii frumoasa

Desigur ca, trebuie sa tii cont si de volum si stralucire cand vine vorba de alegerea samponului, insa primele aspecte enumerate sunt de baza in alegerea sa.

Tu ce sampon folosesti pentru parul tau?