Matreata – consecinte, cauze, solutii

Posted on

Matreata este una dintre cele mai frecvente probleme ale scalpului, atat cand vine vorba de barbati, cat si cand vine vorba de femei. Conform statisticilor, indiferent de cat de bine sunt respectate conditiile de igiena, aproape jumatate din populatia acestei planete s-a confruntat la un moment dat cu o forma de matreata. Insa, desi exista numeroase remedii pentru aceasta problema, o multime de persoane aleg totusi sa le ignore. Si iata mai exact cum poate fi remediat acest lucru.

De ce trebuie sa scapati acum de matreata?

Desi aparitia matretii se traduce printr-o forma de regenerare a pielii, adica un procedeu destul de firesc, neindepartarea acesteia la timp poate duce la anumite consecinte precum:

  • O alura neingrijita. Persoanele care au matreata si care nu se ocupa de remedierea acestei probleme, sunt percepute adesea drept persoane neglijente, care nu acorda suficienta importanta detaliilor. Iar in vremurile in care cartile sunt judecate adesea dupa coperta, acest lucru poate fi un real dezavantaj. Inchipuiti-va numai ce impresie veti face unei persoane pe care o cunoasteti pentru prima data, atunci cand va observa ca sacoul pe care il purtati este plin de matreata.

  • O senzatie de disconfort. Dincolo de aspectul neplacut, matreata inseamna si o stare de disconfort, din cauza mancarimii pe care o poate cauza.

  • Pierderea increderii in sine. Psihologii au observat faptul ca persoanele care se confrunta cu matreata excesiva sau acnnee au tendinta de a fi complexate si implicit de a-si pierde increderea in sine fapt care le afecteaza viata sociala.

Cauze care duc la aparitia matretii si solutii pentru a scapa de aceasta problema:

Spalarea parului cu samponul nepotrivit. Este o greseala destul de frecvent. Exista, de exemplu, persoane, care desi au un par cu tenta de ingrasare rapida, folosesc un sampon mai degraba recomandat pentru cei cu parul uscat. Cea mai buna solutie in acest sens ar fi sa cititi cu atentie eticheta produsului. Iar in cazul in care matreata va da dureri de cap, este timpul sa incercati un sampon special conceput pentru indepartarea acesteia.

Stresul excesiv. Acestea sunt vremurile in care ritmul de viata a devenit tot mai alert si obositor. Tocmai de aceea, incercarea de a tine pasul este cu schimbarile ce se produc inevitabil se dovedeste tot mai stresanta. Insa, prin eliminarea a cat mai multor factori de stres se poate scapa mai usor de matreata.

Produse de styling neadecvate. Folosirea produselor de styling nepotrivite cauzeaza atat aparitia matretii, cat si o reala deterioarare a parului. Incercati sa investiti in calitate si sa nu le folositi in exces.

O alimentatie nesanatoasa. Obisnuiti sa consumati des produse din categoria fast food? Totodata, uitati de hidratare si aveti un stil de alimentare haotic? In cazul in care raspunsul este da, trebuie sa stiti ca acest lucru poate duce la aparitia matretii. Asa ca incercati, pe cat posibil, sa va indreptati spre obiceiuri alimentare mai sanatoase.

Conditiile meteorologice dure. Razele UV sau absenta soarelui in perioada anotimpului rece pot duce la aparitia matretii. Insa, protejarea parului prin aplicarea balsamului potrivit poate fi un remediu demn de luat in considerare. Alegerea balsamului se realizeaza la fel ca in cazul samponului, tinandu-se cont de tipul de par.

  • Distribuie