Sfaturi privind alegerea si folosirea unui mascara

Posted on

Unul dintre produsele cosmetice, care nu trebuie sa lipseasca din trusa de machiaj a unei femei, este rimelul. Acesta completeaza un makeup reusit si va ajuta sa conturati forma ochilor, astfel incat sa aveti o privire atractiva si seducatoare. Desi pare usoara, alegerea unui mascara trebuie facuta in functie de cateva criterii importante pe care vi le prezentam in acest material.

Mascara
Mascara – sursa foto: makeupheaven

Cum se alege mascara?

In primul rand, rimelul se alege in functie de efectul pe care vreti sa il obtineti. Astfel, daca va doriti ca genele sa aiba volum, intrucat intentionati sa iesiti in oras sau sa luati parte la un eveniment, trebuie sa alegeti o mascara a carei periuta separa genele pentru a crea senzatia de volum.

Pentru machiajul de zi cu zi, recomandam un rimel pe baza de vitamine si uleiuri, care sa va protejeze de factorii externi, precum praful. De asemenea, genele trebuie sa arate cat mai natural, dar, in acelasi timp, sa includa si o perie care sa curbeze genele si sa lumineze privirea.

In al doilea rand, trebuie sa va dati seama ce tip de gene aveti. Tinand cont de structura acestora se alge rimelul potrivit. Si doar in acest fel, va veti putea bucura in totalitate de avantajele unui astfel de produs cosmetic.

Exista mai multe tipuri de pensule, ceea ce inseamna ca exista si mai multe tipuri de gene.

Astfel, pentru femeile care se confrunta cu problema genelor subtiri, este binevenit un rimel cu pensula mica, astfel incat sa poata intinde bine rimelul, iar acesta sa se aseze pe fiecare geana. O recomandare ar fi ca produsul ales sa aiba rol de intarire pentru ca genele subtiri se rup usor.

Aplicare rimel
Aplicare rimel – sursa foto: rafichowdhury

Gene rare – problema rezolvata

Faceti parte din categoria femeilor cu gene rare? Nu trebuie sa va faceti griji intrucat alegerea corecta a rimelului va poate scapa de aceasta problema. Mai exact, trebuie sa alegeti un rimel a carui perie sa fie mai groasa pentru a lua mai mult din compozitia cu rol de imbracare a genelor.

Cu ajutorul acestui tip de rimel, veti obtine un efect de gene dese si voluminoase. Iar o mascara cu perie rotunda si subtire este cea care va va curba genele, astfel incat sa para mai lungi.

Rimel
Rimel – sursa foto: cosmopolitan.ro

Cum se aplica rimelul?

Este important modul in care aplicati rimelul pentru a crea efectul pe care il asteptati. Iar pentru acest lucru se incepe de la  baza genelor, apoi se intinde prin miscari de zig-zag spre varf, astfel incat genele sa fie separate. Agitati putin tubul inainte de folosire, astfel incat peria sa asimileze rimelul.

Gene date cu rimel
Gene date cu rimel – sursa foto: beautybridge.com

Unde gresesti atunci cand folosesti mascara?

Mai intai de toate, nu trebuie ca peria sa fie imbibata in prea mult rimel. Genele nu vor capata forma seducatoare pe care v-o doriti, ci vor fi incarcate sau se vor lipi intre ele.

O alta greseala este aplicarea acestuia doar pe varful genelor, rezultand astfel un aspect neplacut si neuniform.

Totodata, genele de jos nu trebuie sa fie nici ele incarcate, intrucat mascara va curge si va lua forma unor riduri.

Tu ce rimel folosesti?