Top trei mituri despre ingrijirea tenului

Posted on

Ingrijirea tenului nu este deloc o procedura usora, mai ales din cauza faptului ca exista o multime de mituri despre acest lucru. Peste tot, in reviste de beauty sau in bloguri mai mult sau mai putin de autoritate gasim sfaturi care mai de care mai sofisticate. Asa ca nu este de mirare faptul ca ingrijirea tenului este un lucru destul de confuz.

Drept urmare, este timpul sa spulberam niste mituri care nu fac altceva decat sa ne distruga tenul.

Ingrijirea tenului – top mituri

Spalarea cu apa rece vs spalarea cu apa calda. Foarte multe femei au impresia ca daca se vor spala cu apa rece, porii lor se vor inchide, pe cand spalarea cu apa calda le va ajuta sa-si deschida porii. Altele, dimpotriva, considera ca au gasit solutia de alterna cele doua tipuri de apa. Insa, mare atentie! Aceasta metoda se poate dovedi deranjanta. Mixul intre apa calda si rece poate provoca iritatii la nivelul tenului.

Solutie: o apa potrivita ca temperatura: nici prea rece, nici prea calda.

Investirea in produse scumpe. Suntem adesea tentate sa credem ca daca un produs este scump sau apartine unui brand usor de recunoscut, rezultatele acestuia vor fi unele de exceptie in ceea ce priveste ingrijirea tenului. Si suntem dezamagite.

Solutie: Adevarul este ca produsele cele mai bune sunt cele care ti se potrivesc cu adevarat. Si, din pacate, nu poti sa-i dai seama care sunt acestea daca nu incerci. Pe langa asta, nu te mai lasa influentata de ce spun prietenele tale, mai ales daca nu este vorba de acelasi tip de ten.

Exfoloierea nu este necesara, daca te demachiezi regulat. Demachierea joaca un rol foarte important atunci cand vine vorba de ingrijirea corespunzatoare a tenului tau. Insa, nu este deloc suficient. Pentru a regenera complet pielea si a scapa de celulele moarte, dar si de impuritati, ai nevoie de exfoliere. Pana la 25 de ani este recomandata o exfoliere saptamanala, lucru care din pacate nu este respectat de toate fetele. Odata cu inaintarea in varsta, numarul de exfolieri periodice creste.

Solutie: Daca esti adepta cosmeticelor si produselor de ingrijire naturale, foloseste un scrub homemade. Cel mai la indemana exemplu pe care ti-l putem oferi este zatul de cafea, amestecat cu putina miere.

Daca si tu stii vreun mit popular, te rugam sa-l adaugi listei noastre.