Tunsori in functie de forma fetei – aspecte de care sa tii cont

Posted on

Tu cum iti alegi tunsoarea? Chiar daca iti place foarte mult o tunsoare si vezi ca ii sta bine unei vedete nu te grabi sa te tunzi si tu asa! Inainte de a merge la salon sa te tunzi, trebuie sa tii cont de forma fetei tale, intrucat aceasta iti va dicta tunsoarea. Asadar, analizeaza-te putin in oglinda si vezi ce forma are fata ta! Apeleaza la stilisti, acestia fiind cei care iti vor recomanda tunsori in functie de forma fetei!

Tunsori in functie de forma fetei
Tunsori in functie de forma fetei

Tunsori in functie de forma fetei pentru cele care au fata ovala

Daca te numeri printre norocoasele care au fata ovala, trebuie sa stii ca ti se potriveste orice tip de tunsoare, incepand de la tunsoarea tip bob, pana la parul filat sau drept. Bretonul te poate avantaja in acest caz.

Fata rotunda? Este simplu. Trebuie sa alegi tunsorile care sa iti alungeasca si sa iti subtieze fata. Astfel, te va avantaja parul tuns filat intrucat va crea simetrii intre trasaturile fetei. Poti sa incerci sa iti faci un breton lung alaturi de un par tuns scurt.

Forma fetei - tunsori
Forma fetei – tunsori

Tunsori in functie de forma fetei – tunsoarea pentru fata in forma de inima sau diamant

Tunsorile medii, cu parul pana la nivelul maxilarului si cu o carare de mijloc avantajeaza pe cele care au fata in forma de inima. O astfel de tunsoare pana la nivelul maxilarului iti va oferi senzatia de volum in zona barbiei. Ti se potrivesc de minune si tunsorile cu lungime medie si bucle, dar si parul filat.

Forma de diamant a  fetei dicteaza si ea un anumit tip de tunsoare. Insa, idiferent de tunsoarea pe care o alegi, aceasta trebuie sa indulceasca trasaturile. De exemplu, poti sa te indrepti spre o tunsoare cu parul pana in dreptul barbiei, filat. Este indicat un breton.

Ai fata patrata si nu sti nu sti ce tunsoare sa alegi? Ca si in situatia dinainte, trebuie sa te axezi pe acela tunsori care urmaresc sa indulceasca linia mandibulei. Astfel, iti vor pune in evidenta acel tunsori care au coafuri cu bucle, precum si cele cu parul filat.