Vitamina C in ritualul de beauty

Posted on

Tu cunosti beneficiile pe care le are vitamina C pentru frumusete? Daca nu stii care sunt, ti le spunem noi. Aceasta are efect antioxidant, ajuta la regenerarea pielii si mentine sanatatea acesteia, fapt dovedit.

Avand in vedere faptul ca vitamina C dispune de astfel de beneficii asupra pielii tale, este recomandat sa o incluzi in ritualul de beauty. Fie prepari anumite lotiuni pe care sa le aplici pe fata, fie consumi multe fructe care contin aceasta vitamina, fie cumperi produse de ingrijire care contin vitamina C. Si, din fericire, sunt destul de multe astfel de produse.

Vitamina C - ritual de beauty
Vitamina C – ritual de beauty

De ce sa incluzi vitamina C in ritualul de beauty?

Acidul ascorbic, cum mai este numita aceasta vitamina, este considerat un antioxidant puternic. Ce inseamna acest lucru? Asta inseamna ca are rolul de a proteja pielea ta de factorii la care poate fi expusa, precum radiatiile solare, poluare, oxigen si tot cea mai afecteaza pielea zi de zi.

Iata cateva motive pentru care sa incluzi vitamina C in ritualul tau de beauty:

Dupa cum stim, pielea are nevoie de colagen pentru a se mentine cat mai elastica. Si care dintre vitamine poate sa sintetizeze cel mai bine colagenul si elastina daca nu vitamina C. Astfel, apeleaza cu incredere la aceasta vitamina pentru a avea un ten mai tanar.

Petele pigmentare pot reprezenta o adevarata problema pentru anumite persoane. Poti sa reduci aspectul cauzat de aceste pete cu ajutorul unei creme care sa aiba o concentratie mai crescuta de vitamina C in compozitie. Pielea va avea un aspect uniform si va fi stralucitoare.

Vitamina C in ritualul de beauty
Vitamina C in ritualul de beauty

Fiind un puternic antioxidant, vitamina C, va proteja pielea de radiatiile solare, de poluare, dar si de alti factori nocivi pentru pielea ta. Intr-o concentratie mai mare, aceasta vitamina va avea si un efect mai crescut.

Daca este combinata cu produse care au factor de protectie solara, aceasta vitamina devine si mai eficienta. Acest lucru se traduce prin mentinerea unui aspect sanatos al pielii. Vitamina C reprezinta un ingredient care se potriveste pentru orice tip de piele, ceea ce reprezinta un aspect demn de luat in calcul. Pe langa aceste beneficii, va fi stimulat si procesul de cicatrizare.